Një qendër e pajisur mirë, qasja e ekipit dhe kuptimi i trajtimeve multidisiplinare janë thelbësore për suksesin e trajtimeve të sëmundjeve të trurit në një shoqëri të  përbashkët.Neve si një spital Akademi Hospital, ne e mbajmë këtë mirëkuptim në plan të parë dhe ju shërbejmë stafit tonë më kompetent. Trurit, palca kurrizore dhe kirurgjia nervore zhvillohen me shpejtësi duke u bazuar në inovacione teknologjike mjekësore, dhe rrjedhimisht, rezultatet më të suksesshme mund të arrihen me diagnozë dhe trajtimin adekuat.

Diagnoza dhe trajtimi i sëmundjeve të trurit dhe të sistemit nervor në grupet e pacientëve të rritur dhe pediatrik kryhen në Klinikën për Tru dhe Neurokirurgji pranë  Akademi Hospital. Aplikacionet e avancuara që kërkojnë teknologji të lartë dhe përvojë në klinikën tone mund të kryhen në mënyrë të përkryer. Në Akademi Hospital, shërbimet cilësore dhe të sigurta mjekësore ofrohen me pajisje të klasit botëror dhe me personel profesional : e pajisur me infrastrukturë teknologjike si faktor për nëvojat operative nga ana e kirurgëve me përvojë në këtë lëmi.

Numri i neurokirurgëve nuk është aq i madh për shkak të procesit arsimor dhe përvojës në punën praktike. Neurokirurgjia kërkon përvojë dhe konsiderohet si dega më e kërkuar e Mjekësisë.

TRETMANET E SËMUNDJEVE DHE PROBLEMET

 • Tumoret e trurit dhe palca kurrizore ose shkaktojnë probleme me presion nga jashtë,
 • Indi i trurit ose enët e gjakut që i ushqejnë aneurizmat e shtyllës kurrizore (balonizim)
 • AV (arteriovenoze) malformacione,siç janë çrregullimet kavernoze
 • Stenoza e venës jugulare e njohur si stenoza karotide
 • Çrregullime të sistemit nervor që ndodhin gjatë lindjes, meningomijelocela, hydrocefali, rritja e sasisë së lëngut në parenhimën cerebrale, dhe trajtimi i deformiteteve në kafkën kongjenitale.
 • Të gjitha sëmundjet e kurrizit ,diskus hernia (sëmundjet e diskut lumbar)
 • Lëndimet e trurit dhe të palcës kurrizore
 • Të gjitha llojet e kompresioneve,lëndimet e ekstremiteteve, organeve, trajtimet kirurgjikale të tumoreve
 • Bllokimi dhe kompresione të trurit dhe të nervave
 • Gjakderdhjet në tru
 • Trajtime kirurgjikale të disa gjendjeve psikiatrike siç janë sëmundjet neurologjike, epilepsi të rënda (epilepsia),sëmundja e Parkinsonit dhe çrregullimet opsesivo kompulsive (OCD)
 • Trajtime kirurgjikale të sëmundjeve siç janë neuralgjia trigeminale, dhimbjet e mëdha tek karcinoma, sëmundja tik-spazmi hemofacial (neurokirurgjia funksionale)
 • Sidomos në vitet e fundit, duke përdorur metodat e “kirurgjisë radiotaktike”, pa gjak, trajtime të lezioneve pa anestezion, raste të tilla si tumoret dhe sëmundjet vaskulare cerebrale.