Serologija ,

U slučaju bolesti i infekcija koje se prenose putem krvi, kao što je hepatitis, radi se analiza i pregled krvi.

Cilj serološke analize je da saznamo da li naš organizam sadrži i ima antitela protiv određenog  mikroorganizma (mikroba) uzročnika. Široko je prihvatljivo zbog efikasnosti rezultata analize krvi koji se dobijaju u veoma kratkom roku i njegove  jednostavne primene. Prema nalazima dobijenim kao rezultat testa, ispituje se prisustvo antitela i struktura mikroorganizama. Zavisno od dobijenih rezultata analize,daje se i dijagnoza bolesti i počinje se sa tretmanom.

Antitelo: odbrana koje telo proizvodi protiv mikroba.

Akademi Hospital odeljenje serologije , sa najmodernijom opremom pruža Vam brzu uslugu i najsigurnije rezultate.

Biohemija ,

Odeljenje, koje je postalo referentna laboratorija, služi u svojoj I drugim različitim zdravstvenim ustanovama kao jedinica, i što je još važnije, nudi izvođenje niz retkih specifičnih testova.

U okviru Akademi Hospital, naše laboratoriie sa naprednom medicinskom opremom pružaju usluge sa ekipom  lekara specijalista i profesionalnim osobljem.

Laboratorija Akademi Hospital za biohemiju radi 24 časa dnevno kako bi ispunila odgovornosti pružanja hitnih i rutinskih laboratorijskih usluga pacijentima, posebno pouzdanim i ciljanim rezultatima.

LABORATORIJA RADI 24- ČASA SA SERVISOM I MEDICINSKIM OSOBLJEM

PACIJENTI MOGU DA  URADE SVE POTREBNE ANALIZE

Hormoni ,

Hormoni su neophodni za rast, razvoj i oporavak ljudi, oni su isto tako faktor ravnoteže u telu. Hormonski testovi se koriste za dijagnozu i lečenje bolesti koje se javljaju zbog neadekvatnosti ili viška sekretiranih hormona ili tumora koji se javljaju u endokrinim žlezdama koje luče hormone kao što su velike endokrine žlezde: pankreas, nadbubrežne žlezde, štitasta žlezda, paratiroidna žlezda, hipofiza, hipotalamus, žlezde jajnika i testikularnih žlezda.

Iskusno i profesionalno osoblje Akadem Hospital sa naprednom medicinskom opremom radi zajedno  kako bi  Vam bili na raspolaganju I  pružili pouzdane i precizne rezultate svojih laboratorija.

LABORATORIJA RADI 24- ČASA SA SERVISOM I MEDICINSKOM OSOBLJEM

PACIJENTI MOGU DA URADE SVE POTREBNE ANALIZE

Mikrobiologija, 

Mikrobiologija je nauka koja se bavi mikroorganizmima, koja se uglavnom odnosi na mikroorganizme koji se mogu videti pod miskroskopom. Većina ovih mikroorganizama uzrokuje bolesti kod ljudi. Na vrhu ovog spiska su; virusi, bakterije, paraziti i gljivice.

Ispitivanjem ovih mikroorganizama u laboratoriji za mikrobiologiju, koja je jedinica kliničke laboratorije Akademi Hastanesi, moguće je utvrditi koje bolesti kod ljudi uzrokuju ovi mikroorganizmi.

LABORATORIJA RADI 24- ČASA SA SERVISOM I MEDICINSKOM OSOBLJEM

PACIJENTI MOGU DA URADE SVE POTREBNE ANALIZE