Akademi Hospital, odeljenje urologije  nudi usluge urologije, dijagnoze i lečenja dece i odraslih. Lekari koji rade u ovoj oblasti nude usluge pomoću svojih kliničkih iskustava, naučnih studija i akumulacija zasnovanih na istraživanjima.

Akademi Hospital ima za cilj da Vam pruži najbolje i najkvalitetne usluge u oblasti urologije I drugih oblasti, uz pomoć zdravstvene usluge koje podržava savremena i tehnološka infrastruktura.

Šta je urologija ?

Fokusira se na puteve urinarnog trakta kod muškaraca i žena I muški reproduktivni sistem. Specijalista ove grane medicine se zove urolog , urolozi  se obučavaju za određivanje dijagnoze, lečenje i pojavu uroloških poremećaja. Urološki sistem uključuje sledeće organe: bubrege, uretere, urinarnu inkontinenciju, urinarne i muške reproduktivne organe (testis, epididimis, semevod, semene vezikule, prostata i penis). Urolozi i opšti hirurzi su odgovorni I za nadbubrežne žlezde.

Koje su urološke bolesti?

Urološke bolesti mogu se razlikovati u zavisnosti od njihove strukture. Urolozi uzimaju u obzir sve funkcije urinarnog trakta i obučavaju se za izvođenje operacije, lečenja i potrebne medicinske tretmane. Urolozi se obično specijalizuju u uskom području same grane urologije, kao što je urološki rak.

Urološke bolesti uključuju:

 1. Kamen u bubregu i ureteru
 2. Rak prostate
 3. Rak testisa
 4. Rak bubrega
 5. Rak mokraćne bešike
 6. Rak penisa
 7. Rak uretera
 8. Benigni rast prostate (rast prostate i simptomi slabijeg urinarnog trakta)
 9. Seksualna disfunkcija (kao što je erektilna disfunkcija)
 10. Muška neplodnost
 11. Inkontinencija
 12. Hiperaktivnost mokraćne bešike
 13. Bol pelvisa
 14. Urološke infekcije
 15. Urološka patologija