GJINEKOLOGJIA DHE OBSTETRIKA

Obstetrika dhe Gjinekologjia, Akademi Hospital me përgjegjësi serioze dhe pajisje moderne mundëson një jetë të re.

       Nga momenti që vendosni të mbeteni shtatzënë:

 1. Monitorimi i shtatzënisë deri në momentin kur e merrni fëmijën tuaj në prehër.</span
 2. Për lindje të lehtë
 3. Për gjenerat të lumtur dhe të shëndoshë
 4. Në spitalin tonë privat Akademi Hospital ne ofrojmë kushte më bashkohore për monitorimin e shtatëzënisë dhe akomodimit në një dhomë njëkrevetshe, pas lindjes ose pas incisionit cezarian, kujdes dhe shërbimi i përsosur për pacientin.
                  Në spitalin tonë privat Akademi Hospital ne ofrojmë:

   1. Monitorimi i rregullt i shtatzënisë.
   2. Shqyrtimi i shtatzënisë së hershme (trashësia nuchale midis javës 11-14) dhe testi i skriningut
   3. Testi i trefishtë (testimi i inteligjencës nga 16-18 javë)
   4. Kontrolli ultrasonik i anomalive ( java 20-të )
   5. Amniocenteza ( marrja e lëngut amniotik)
   6. Dopleri fetal dhe placentar (ultrazëri me ngjyrë)
   7. Ekzaminimi gestatik i diabetit (test i sheqerit në shtatëzani)
   8. NST (nonstres test – regjistrim i tingujve të zemrës dhe kontraksioni i uterusit)
   9. Monitorim i vazhdueshëm gjatë lindjes
   10. Menaxhimi i shtatzënësisë së rrezikshme (helmime,diabet , etj.)
   11. Bëjmë monitorim të shtatzënisë së shumëfishtë.

Me pajisje moderne që përdoren në dijagnozë dhe trajtim të sëmundjeve të grave, dhe që siguron rezultatet më të sakta dhe me metodat më të avansuara të trajtimit menaxhon stafi mjekësor me përvoj dhe i kualifikuar i Akademi Hospital.
Shërbimet e Departamentit të Gjinekologjisë dhe Obstetrikës:

 1. IVF (Fertilizimi in Vitro)
 2. Trajtimi i infertilitetit dhe ovulacionit.
 3. HSG (regjistrimi i uterusit dhe histero-selpinografia)
 4. Planifikimi familjar dhe këshillimorja
 5. Monitorimi dhe trajtimi i menopauzës.
 6. Pap Smear (skenim i karcinomës së qafës së mitrës
 7. Ultrasonografia transabdominale – transvaginale
 8. Terapion i stres inkontinencës dhe ndërhyrja operative
 9. Operacionet gjinekologjike (kista Miom-over, etj
 10. Kirurgjia laparoskopike

Kujdesi i foshnjës pas lindjes:

Ekzaminimi i të posalindurit nga ana e specijalistit Pediatër.
Monitorim i të posalindurit dhe inkubacion (sipas nëvojës)

Lindje pa dhimbje (anestezioni epidural):
Është metod ku anestetiku injektohet në zonën epidurale, pa humbje të vetëdijes dhe pa efekte të dëmshme tek foshnja. Kontraksionet e lindjes janë normale ndërsa dhimbja nuk është e pranishme.

Kontrolli i analgjezionit nga pacienti (PCA): It
Është mënyra për ndërprerje të dhimbjes të cilin pacienti e ndjen gjatë lindjes, duke shtypur butonin, pacienti injekton ilaçin, dhimbja zvoglohet.Siç mund të paramendojmë, duke përdorur një gjilpërë (anestezion) nuk ka mundësi rreziku nga paraliza.

Akademi Hospital është gjithmonë i pranishëm për të ndihmuar, ndarë gëzimin dhe lumturinë me prindër të rinj.
Me pajisje moderne që përdoren në dijagnozë dhe trajtim të sëmundjeve të grave, dhe që siguron rezultatet më të sakta dhe me metodat më të avansuara të trajtimit menaxhon stafi mjekësor me përvoj dhe i kualifikuar i Akademi Hospital.