Cilat janë sëmundjet e brendshme?

Dega e mjekësisë që merret me sëmundjet e brendshme është shkenca në mjekësi; e njohur si Mjekësia interne (e brendshme).

Ai merret me sistemin e tretjes (trakti digjestiv), zemrën, mushkëritë, veshkët, sëmundjet e gjakut, diagnozën e brendshme dhe trajtimin e kancerit, sëmundjeve infektive, sëmundjeve reumatike, hormonale dhe alergjike, kujdeset për shëndetin dhe trajtimin e sëmundjeve të grupeve të moshuar të pacientëve.

Fushat e interesit:

  • Sëmundjet e zemrës
  • Diabeti (sëmundja e sheqerit)
  • Sëmundjet me çrregullim të tensionit të gjakut
  • Sëmundjet e mushkërive
  • Infeksionet e pjesës së sipërme të traktit respirator