Çfarë është Terapia Fizikale dhe Rehabilitimi?
Terapia Fizikale dhe Rehabilitimi; termi i shkurtuar, TFR është një degë e specializuar e mjekësisë, që kryesisht merret me diagnozën, trajtimin konservativ (jo kirurgjikal) dhe rehabilitimin e çrregullimeve muskulo-skeletore. Megjithatë, jo vetëm sistemi muskulo skeletor, por edhe mangësitë fiziologjike ose anatomike për shkak të sëmundjeve të lindura ose të fituara të sistemeve të tjera gjithashtu i takojnë kësaj fushe. Prandaj, TFR përdoret në pacientët e të gjitha moshave, primare ose duke mbështetur trajtimin e sëmundjeve neurologjike, ortopedike, reumatike dhe kardiopulmonare, të cilat janë shkak i dhimbjes, humbjes së funksionit, përkeqësimit të cilësisë së jetës dhe varësisë.
Cilat fusha janë të përfshira?

 1. Hernia lumbare
 2. Hernia e qafës
 3. Artriti
 4. Sindromi fibromialgjik
 5. Rehabilitmi ortopedik (rehabilitim pas frakturës)
 6. Rehabilitimi post-operativ
 7. Lëndimet sportive
 8. Rehabilitim i dorës dhe shuplakës
 9. Rehabilitimi neurologjik (rehabilitimi i paralizës totale ose të pjesshme të trupit
 10. Rehabilitimi i paralizës së fytyrës
 11. Rehabilitimi i paralizave tjerë
 12. Terapia Shockwave (bërryl i teniserëve, problemet e thembrës, dhimbjet e shpatullave)
 13. Lëndimet sportive të teniserëve
 14. Lëndimet e thembrës
 15. Lëndimet e gjymtyrëve,shpatullave etj