Kujdesi intensiv dhe Reanimacioni
Çdo pacient te i cili janë rrezikuar funksionet jetësore dhe jeta nga pikëpamja mjekësore konsiderohet dhe përcaktohet si një pacient kritik.

Çfarë paraqet një njësi e kujdesit intensiv?
Është një department-njësi e projektuar posaçërisht, i pajisur me pajisje mjekësore me teknologji të lartë dhe me personel mjekësor të trajnuar posaçërisht dhe me privilegje ndaj shërbimeve tjera spitalore sa i përket trajtimit dhe infermierisë. Njësitë e kujdesit intensiv mund të përshkruhen shkurtimisht si spitale në vete brenda spitalit. Brenda spitalit privat Akademi Hospital – Kocaeli; ekzistojnë katër njësi të kujdesit intensiv, të quajtura si kujdesi neonatal, kardiovaskular, koronar dhe kujdesi intensive i përgjithshëm.

Si është shërbimi në kujdesin intensiv ?
Kujdesi Intensiv është me një ambient mobil, i përbërë nga kabllot, tubat plastike, serumet dhe pajisjet medicinale me të cilat operojn  personeli i trajnuar mjekësor. Vetuesit që tregojnë shenja vitale si shkalla e zemrës, presioni i gjakut, ngopja e oksigjenit, shkalla e frymëmarrjes, temperatura e trupit, tifozët Monitoret tregojn shenjat vitale si p.sh. puna e zemrës, tensioni i gjakut, niveli i oksigjenit, shpejtësia e frymëmarrjes, temperatura e trupit, ventilatorët, mbështetja artificiale e frymëmarrjes në rast nevoje, perfuzuesit që japin lëngje/tretje dhe barna janë ndër pajisjet mjekësore më të rëndësishme.

Kush konsiderohet si një pacient kritik ?
Pacientët e sëmurë kritik përcaktohen në atë mënyrë ku funksionet e tyre për mbijetesë të sëmundjes,traumave ose shkaqeve tjera përkeqësohen dhe në çdo moment janë në rrezik jete funksionet vitale!

  1. Sulmi në zemër , çrregullimet e ritmit
  2. Gjakëderdhje në tru
  3. Helmime
  4. Insufienca e rëndë respiratore
  5. Trauma të rënda
  6. Pacienti gjindet në dhomën intensive , pas ndërhyrjes kirurgjikale duke patur nëvoj për monitorim të afërt nga komplikimet eventuale dhe periudha e shërimi.

Tek pacientët me sëmundje kritike, funksionet vitale sikur që janë frymëmarrja dhe qarkullimi i gjakut shpesh mbështeten nga pajisjet dhe trajtimet moderne. Për pacientët e sëmurë kritik tek të cilët nevojitet mbështetje plotësuese, dhe ku gjendja e tyre e

përgjithshme mund të përkeqësohet në çdo moment, në këto raste ato mbahen nën mbikëqyrje të rreptë për tu siguruar që në rast rreziku të jetës, ndërhyrjet e nevojshme mund të bëhen pa humbur kohë.

Departamenti i Kujdesit Intensiv dhe Reanimacionit i Akademi Hospital ka një infrastrukturë të avancuar teknologjike dhe posedon me njësitë më moderne të kujdesit intensiv. Këto njësi të kujdesit intensiv janë të pajisura me pajisje mjekësore moderne dhe qëmundësojnë mbështetje dhe monitorim të pacientit 24 orë në ditë me një qasje multidisiplinare.