UROLOGIJA

 In Genel

Akademi Hospital, odeljenje urologije  nudi usluge urologije, dijagnoze i lečenja dece i odraslih. Lekari koji rade u ovoj oblasti nude usluge pomoću svojih kliničkih iskustava, naučnih studija i akumulacija zasnovanih na istraživanjima.

Akademi Hospital ima za cilj da Vam pruži najbolje i najkvalitetne usluge u oblasti urologije I drugih oblasti, uz pomoć zdravstvene usluge koje podržava savremena i tehnološka infrastruktura.

Šta je urologija ?

Fokusira se na puteve urinarnog trakta kod muškaraca i žena I muški reproduktivni sistem. Specijalista ove grane medicine se zove urolog , urolozi  se obučavaju za određivanje dijagnoze, lečenje i pojavu uroloških poremećaja. Urološki sistem uključuje sledeće organe: bubrege, uretere, urinarnu inkontinenciju, urinarne i muške reproduktivne organe (testis, epididimis, semevod, semene vezikule, prostata i penis). Urolozi i opšti hirurzi su odgovorni I za nadbubrežne žlezde.

Koje su urološke bolesti?

Urološke bolesti mogu se razlikovati u zavisnosti od njihove strukture. Urolozi uzimaju u obzir sve funkcije urinarnog trakta i obučavaju se za izvođenje operacije, lečenja i potrebne medicinske tretmane. Urolozi se obično specijalizuju u uskom području same grane urologije, kao što je urološki rak.

Urološke bolesti uključuju:

 1. Kamen u bubregu i ureteru
 2. Rak prostate
 3. Rak testisa
 4. Rak bubrega
 5. Rak mokraćne bešike
 6. Rak penisa
 7. Rak uretera
 8. Benigni rast prostate (rast prostate i simptomi slabijeg urinarnog trakta)
 9. Seksualna disfunkcija (kao što je erektilna disfunkcija)
 10. Muška neplodnost
 11. Inkontinencija
 12. Hiperaktivnost mokraćne bešike
 13. Bol pelvisa
 14. Urološke infekcije
 15. Urološka patologija

 

Recent Posts

Leave a Comment