LABORATORIJA ZA SAN

 In Genel

Jedna od najvažnijih faza u našim životima je spavanje. Kvalitet spavanja je veoma važan faktor u smislu efikasnog i zdravog života. Da bi se osigurao pravilan razvoj i redovan san potrebno je napraviti neophodne  preglede u anatomiji čoveka kako bi se osigurala tačna dijagnoza za dovoljan san potreban za razvoj. Većina ljudi ne shvata da poremećaji spavanja utiču na njihovo zdravlje i pojavu bolesti. Ovi problemi moraju da se istraže u ranijim fazama pojave koristeći odgovarajuće metode i opremu kako bi se identifikovali i sprečili.

Akademi Hospital radi sa naprednom tehnološkom opremom kako bismo našim pacijentima dali najbolju uslugu i rezultate. Naše laboratorije za san su u sklopu poliklinike za bolesti grudi gde se obavljaju neophodna testiranja pružajući udobno i ugodno okruženje.

Uređaj za ispitivanje sna polisomnograf, povezan je tokom cele noći sa pacijentom kako bismo snimili poremećaj sna i težinu apneje u toku sna.

Iako mnoge osobe nisu svesne,da na kvalitet i zdrav život utiče APNEJA U SNU koja je ujedno štetna i rizična ,ujedno je i to razlog da je naša laboratorija sna u sklopu poliklinike za grudne bolesti.i tu se rade TESTOVI SNA

CELOKUPNI TEST SNA  (PUNA POLISOMNOGRAFIJA) :

  1. EEG sna (Faze spavanja)
  2. EKG (Elektroda srca)
  3. EMG (Pokreti nogu)
  4. EOG (Pokreti očiju)
  5. Respiratorni pokreti
  6. Količina kiseonika u krvi
  7. Hrkanje
  8. Reakcija disanja
  9. Dijagnoza i lečenje pokreta vilice

 

Recent Posts

Leave a Comment